Udovičić sa organizatorima Parade ponosa

Izvor: Akter, 16.Sep.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić sa organizatorima Parade ponosa

Vanja Udovičić i predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa ocenili su da svi treba da rade na tome da Srbija postane društvo otvoreno za prihvatanje različitosti

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Udovičić razgovarao s predstavnicima organizacionog odbora Parade ponosa Bobanom Stojanovićem i Markom Ilićem.

Na sastanku je, kako se navodi, istaknuto da država Srbija radi sve što je u njenoj moći da bi se stvorili uslovi što veće tolerancije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zaštite prava na različitost i individualnost.

"Zadatak svih činilaca društva je da kroz edukaciju i vaspitanje učine da Srbija bude zemlja u kojoj se te vrednosti uvažavaju, ne zbog Evropske unije, već zbog nas samih", piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da se posstovanje i unapredjenje ljudskih prava nikada ne smeju dovesti u pitanje, ocenilo da država na delu pokazuje

da zakoni moraju da se posstuju, i ukazalo da svi koji se ogreše o zakon, moraju da odgovaraju.

Nedelja ponosa u Beogradu je od 22. do 28. septembra, a poslednjeg dana je planirana Parada ponosa od zgrade Vlade Srbije do platoa ispred Skupštine grada.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Udovičić: Da Srbija počne da prihvata različitosti

Izvor: Blic, 16.Sep.2014

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa Boban Stojanović i Marko Ilić istakli su da je neophodno da svi činioci društva rade na tome da Srbija postane društvo otvoreno za prihvatanje različitosti...Na sastanku je istaknuto da država radi sve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.