Udovičić: Država za tolerantnije društvo

Izvor: RTS, 16.Sep.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Država za tolerantnije društvo

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se predstavnicima organizacionog odbora "Parade ponosa" i poručio da država radi sve što može kako bi se stvorili uslovi za što veću toleranciju i zaštitu prava na različitost i individualnost.

Zadatak svih činilaca društva je da kroz edukaciju i vaspitanje učine da Srbija bude zemlja u kojoj se te vrednosti uvažavaju, ne zbog Evropske unije, već zbog nas samih, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.

Udovičić i njegovi sagovornici, Boban Stojanović i Marko Ilić, saglasili su se da je neophodno da svi rade na tome da Srbija u potpunosti postane društvo otvoreno za prihvatanje različitosti.

"Poštovanje i unapređenje ljudskih prava se nikada ne smeju dovesti u pitanje, a država na delu pokazuje da zakoni moraju da se poštuju, kao i da svi oni koji se ogreše o zakon, za to moraju da odgovaraju", navodi se u saopštenju posle sastanka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Udovičić sa organizatorima Parade ponosa

Izvor: Akter, 16.Sep.2014

Vanja Udovičić i predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa ocenili su da svi treba da rade na tome da Srbija postane društvo otvoreno za prihvatanje različitosti..U saopštenju Ministarstva navodi se da je Udovičić razgovarao s predstavnicima organizacionog odbora Parade ponosa Bobanom Stojanovićem...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.