Udes autobusa iz Srbije u Mađarskoj, poginuo vozač

Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udes autobusa iz Srbije u Mađarskoj, poginuo vozač

Ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac potvrdio je za N1 da je u saobraćajnoj nesreći na autoputu M-0, na periferiji Budimpešte, poginuo vozač autobusa "Eurolajns" iz Paraćina S. S. (60), da su dva putnika autobusa teže povređena, ali da su u stabilnom stanju u bolnici u Budimpešti, dok je 14 zadobilo lakše povrede.

Izvor: Enex

Lakše povređeni putnici, kao i njih devet bez ozbiljnijih povreda, zbrinuti su u zgradi ambasade i čekaju autobus kojim će nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << put za Austriju.

Autobus beogradskih registarskih oznaka krenuo je u 02.45 iz sela kod Paraćina za Austriju. U vozilu je bilo 25 putnika i dva vozača. Drugi vozač nije povređen.

Prema informacijama iz naše ambasade u Budimpešti, čiji su predstavnici na licu mesta, vozač autobusa je oko podneva, na skretanju sa puta M-5 prema M-0, 19 kilometara od Budimpešte, naleteo na teretno vozilo firme koja održava autoput.

Vozač autobusa, čija je prednja strana smrskana, odmah je podlegao povredama.

Očevidac: Autobus se odjednom pojavio ispred nas

Izvor: Enex

Očevidac Janoš Mesaroš kaže da je autobus bio u desnoj traci.

"Samo se odjednom pojavio ispred nas, a da nije upalio žmigavac. Malo je vozio desnom trakom, pa se ponovo prebacio u levu i odmah sudario sa vozilom, bez kočenja", rekao je on.

Andrea Belica, portparolka mađarske policije, izjavila je da se nesreća dogodila na autoputu, u blizini mesta Halastelek.

"Iz još nepoznatih razloga, autobus inostranih tablica se sudario sa vozilom za održavanje puta. Vozač autobusa je poginuo na licu mesta. Dva putnika su teže povređena I prebačena u bolnicu helikopterom, dok je više ljudi zadobilo lakše telesne povrede", izjavila je ona.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.