Poznato šta je s nalogom Julije Navaljni na platformi Iks

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 15:34

Poznato šta je s nalogom Julije Navaljni na platformi Iks

Društvena mreža Iks suspendovala je nakratko nalog Julije Navaljni, međutim, nalog je u međuvremenu aktiviran.

''Nalog je suspendovan'', pisalo je kada se pokuša pristupiti njenom nalogu, ali iz kompanije Iks nije saopšteno zbog čega je nalog suspendovan, prenosi Gardijan.

Ubrzo nakon što se proširila vest o suspendovanju profila, Iks je nalog deaktivirao.

Navaljna je optužila ruske vlasti da su ubile Alekseja dok je služio kaznu zatvora od 30 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog osnivanja i finansiranja ekstremističke organizacije i njenih aktivnosti.

Podsetimo, Aleksej Navaljni preminuo je u petak 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog osnivanja i finansiranja ekstremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je priveden po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi 17. januara 2021. godine.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.