UZNEMIRAVAO MINISTARKU, PA POPIO  KAZNU: Stigla presuda za Simonovića - ceh 200.000

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 14:26

UZNEMIRAVAO MINISTARKU, PA "POPIO " KAZNU: Stigla presuda za Simonovića - ceh 200.000

Simonović je uplatio 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

Protiv Simona Simonovića, koga su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili 21. marta po sletanju iz Norveške na aerodrom "Nikola Tesla", a zbog sumnje da je proganjao ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariju Kisić Tepavčević, odbačena je krivična prijava.

Kako se saznaje, primenjen je institut odlaganja krivičnog gonjenja takozvani oportunitet i
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
 On je uhapšen po sletanju u Srbiju zbog toga što je prošle godine slao poruke Kisić Tepavčević, nakon čega ga je ona prijavila.

Između ostalog, on je ministarki slao poruke nakon što je saznao da je ona, navodno, slavila u jednom restoranu u Belvilu nakon čega joj je, izrevoltiran zbog toga što na televiziji konstantno apeluje na građane da poštuju mere, poslao SMS da treba da je bude sramota.

On je u tužilaštvu priznao krivicu za ovo delo, rekavši da je istakao da je bio ljut na ponašanje članova Kriznog štaba, te da njegov revolt nije bio usmeren isključivo na Kisić Tepavčević. Takođe, istakao je i da je ministarkin broj uzeo je od supruge lekarke.

Podsetimo, osumnjičeni Simonović je, prema njegovim rečima, pre izvesnog vremena saznao da su Kisić i ministar policije Aleksandar Vulin u restoranu u Belvilu pravili nekakvu proslavu zatvorenog tipa, da su popili pića za nekoliko hiljada evra, što je njega iznerviralo, jer konstantno apeluju na građane zbog koronavirusa.

On je tada od supruge uzeo Darijin broj, pošto je njegova žena svojevremeno bila njen asistent na fakultetu i poslao joj sledeće poruke: "Je l lepo vino za 16.000 evra", "Lažete narod", "Obavestiću medije"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.