UZBUNA U HRVATSKOJ! Na snazi nova upozorenja za celu zemlju - stiže snažno OLUJNO nevreme, a OVDE će biti NAJGORE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 09:07

UZBUNA U HRVATSKOJ! Na snazi nova upozorenja za celu zemlju - stiže snažno OLUJNO nevreme, a OVDE će biti NAJGORE

Danas prepodne će širom Hrvatske biti prijatan i lep letnji dan

Žuti meteoalarm je izdat za pet regija u Hrvatskoj, a kako piše Večernji.hr, u upozorenju se navodi da su lokalno mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vetrom. Prema prognozi DHMZ-a vreme će prepodne biti pretežno sunčano, ujutro na kopnu lokalno kratkotrajna magla.

Zatim ide postupan porast naoblačenja sa zapada. Kasno popodne se najpre na severnom Jadranu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i severozapadu unutrašnjosti očekuje mestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće jače izraženi, a uveče i u noći na sredu proširiće se na istok i jug.

Vetar većinom umeren jugozapadni i jugoistočni, uveče uz pljuskove prolazno jak severni. Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura od 27 do 31, na moru od 30 do 33 °C.

U utorak najpre pretežno sunčano, uz jugo i vruće i sparno, pa sve oblačnije, potkraj dana i u noći na sredu česti pljuskovi s grmljavinom, ponegde i olujno nevreme. Dugotrajnije stabilizacije širom Hrvatske nema ni u nastavku sedmice, ali se za nju znatno povećava verovatnost u drugoj i tećoj polovini avgusta, javlja HRT.

- U sredu u unutrašnjosti postupno smirivanje, a povremene mestimične kiše još može biti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. U četvrtak pretežno sunčano i vruće, a u petak sa zapada novo jače naoblačenje, pljuskovi i grmljavina. Na Jadranu u sredu i četvrtak većinom suvo te barem delimično sunčano, a u petak će nova promena vremena najpre zahvatiti severni deo te se do kraja dana proširiti na veći deo obale. Ponegde je moguće i olujno nevreme. Duvaće većinom umereno i jak jugo - prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Jak grmljavinski sistem sve bliže Srbiji, spremite se, stiže haos?

Izvor: B92, 01.Avg.2023

Tokom dana iznad Alpa se očekuje formiranje veoma snažnih grmljavinskih sistema..."Oni će do kraja dana i večeri zahvatiti Sloveniju, sever Hrvatske i zapad Mađarske, a ovim predelima će doneti veoma jake grmljavinske oluje i obilne pljuskove, ali i opasnost od grada, veoma jakih gromova i nepogoda",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.