UPOZORENJE ŽELEZNICA SRBIJE: NE PENJITE SE NA VAGONE! Dečak koga je udarila struja TEŠKO POVREĐEN

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2018, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE ŽELEZNICA SRBIJE: NE PENJITE SE NA VAGONE! Dečak koga je udarila struja TEŠKO POVREĐEN

Povređeni 14. godišnji dečak prebačen je u bolnicu u Tiršovoj, a pored lekara iz zdravstvenih ustanova, na njegovom zbrinjavanju bio je angažovan i Zavod za zdravstvenu zaštitu železničara

Dečak, koga je juče udarila struja na ranžirnoj stanici u Makišu, sa teškim povredama prebačen je prvo u Urgentni centar, a i u bolnicu u Tiršovoj, saopstila je "Infrastruktura železnice Srbije", alpelujući na sve, a posebno na najmlađe, da se ne penju na vagone na prugama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

- Prema izjavama dežurnog železničkog osoblja, i prilikom jučerašnje nesreće u železničkoj stanici Beograd ranžirna u Makišu, dvojica dečaka nešto pre 14 sati penjala su se na vagone na 13. i 14. koloseku i skakali sa vagona na vagon, kako bi se fotografisali. Jedan dečak je tom prilikom pretrpeo strujni udar. Nakon intervencije Hitne pomoći i MUP-a, dečak je sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar - navodi se u saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije".

.

"Infrastruktura železnice Srbije" i ovaj put upozorava da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25.000 volti i da zbog njene izuzetno velike snage do strujnog udara može da dođe i ako se uđe u strujno kolo, koje može biti čak i nekoliko metara udaljeno od same kontaktne mreže.

Posledice takvog strujnog udara najčešće su tragične, a godišnje na taj način život izgube tri do četiri, najčešće mlade osobe.

Poslednjih godina, piše u saopštenju, često se mladi penju na putničke i teretne vagone duž srpskih pruga kako bi se fotografisali, i gotovo po pravilu takvi slučajevi završavaju se strujnim udarom, a posledice budu najtragičnije.

"Infrastruktura železnice Srbije" navodi da sa svoje strane čini sve što je u njenim mogućnostima da se ovakve nesreće ne događaju, ali i pored znakova upozorenja i obezbeđenja železničkih objekata, neophodno je da se pravila poštuju i da se shvate sve opasnosti od penjanja na vagone, kako bi se izbegle tragične posledice i mladi sačuvali svoje živote.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.