Infrastruktura Železnice apeluje: Ne penjite se na vagone

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infrastruktura Železnice apeluje: Ne penjite se na vagone

"Infrastruktura železnice Srbije" apelavala je na građane, posebno najmlađe, da se ne penju na vagone na prugama jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

U saopštenju povodom današnje nesreće, u kojoj je teško povređen dečak od oko četrnaest godina od strujnog udara prilikom penjanja na vagone u železničkoj stanici Beograd u Makišu, se navodi da su se dva dečaka nešto pre 14 sati penjala i skakala sa vagona na vagon kako bi se fotografisali.

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dečak je tom prilikom pretrpeo strujni udar.

Nakon intervencije Hitne pomoći i MUP-a, dečak je sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar, navodi se u saopštenju.

Tokom večeri, povređeni dečak prebačen je u bolnicu u Tiršovoj, a pored lekara iz zdravstvenih ustanova, na njegovom zbrinjavanju bio je angažovan i Zavod za zdravstvenu zaštitu železničara.

"Infrastruktura železnice Srbije" ponovo su upozorile da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25.000 volti i da zbog njene izuzetno velike snage do strujnog udara može da dođe i ako se uđe u strujno kolo, koje može biti čak i nekoliko metara udaljeno od same kontaktne mreže.

Posledice takvog strujnog udara najčešće su tragične, a godišnje na taj način život izgube tri do četiri, najčešće mlade osobe.

Poslednjih godina često se mladi penju na putničke i teretne vagone duž srpskih pruga kako bi se fotografisali, i gotovo po pravilu takvi slučajevi završavaju se strujnim udarom, a posledice budu najtragičnije.

"Infrastruktura železnice Srbije čini sve što je u njenim mogućnostima da se ovakve nesreće ne događaju, ali i pored znakova upozorenja i obezbeđenja železničkih objekata, neophodno je da se pravila poštuju i da se shvate sve opasnosti od penjanja na vagone, kako bi se izbegle tragične posledice i mladi sačuvali svoje živote", navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.