UNS: Manje nepravilnosti u medijskim konkursima za 2018.

Izvor: N1 televizija, 29.Mar.2018, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Manje nepravilnosti u medijskim konkursima za 2018.

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da je u 2018. godini zabeleženo manje nepravilnosti u konkursima koje lokalne samouprave raspisuju za projektno sufinansiranje medijskih projekata i da se one uglavnom odnose na zastarele kriterijume i projektne obrasce.

Istraživanje koje je obavio UNS pokazalo je da je do kraja marta 80 od 166 lokalnih samouprava raspisalo konkurse, da je Ministarstvo kulture i informisanja objavilo osam konkursa, a Pokrajinski sekretarijat za kulturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama četiri.

"Istraživanje UNS-a pokazalo je da u prva tri meseca u ovoj godini ima manje nepravilnosti u konkursima lokalnih samouprava. Nakon reagovanja Koalicije novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres), sve lokalne samouprave uskladile su konkurse sa propisima", navodi se u saopštenju.

Vrnjačka Banja, Brus i Pirot su u konkursu objavile kriterijume koji nisu u skladu sa pravilnikom Ministarstva kulture i informisanja o sufinansiranju medijskih projekata dok su Knjaževac, Topola i Rekovac uz konkurs objavili stare obrasce.

U Petrovcu na Mlavi u konkursu nije naveden najviši i najniži iznos koji može biti dodeljen po projektu.

Prema UNS-ovoj evidenciji, u 2017. godini raspisano je ukupno 154 konkursa za projektno sufinansiranje medijskih projekta.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.