Izvor: Southeast European Times, 12.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN pokrenule projekat podrške suđenjima za ratne zločine u BiH

12/02/2009

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Razvojni program UN (UNDP) pokrenuo je u utorak (10. februara) projekat usmeren na pružanje pomoći u obradi oko 10.000 slučajeva ratnih zločina u BiH u narednih 15 godina. Inicijativa u iznosu milion evra "izvlači već postojeće pouke od državnog nivoa sve do sudova nižeg nivoa kako bi pravda bila dostižna za sve građane", izjavila je novinarima predstavnica UNDP Kristin Meknab. Španija i Japan finansiraju projekat i već su >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << obezbedile 400.000 evra. Te zemlje kažu da će pokriti preostale troškove u naredne tri godine.

U međuvremenu, Vjekoslav Vuković, visoki zvaničnik ministarstva bezbednosti BiH platio je kauciju i u sredu je pušten iz zatvora u hrvatskom gradu Rijeci. On je tamo proveo 25 dana nakon što je uhapšen zbog navodnog obezbeđivanja eksploziva i oružja za planirano dizanje automobila u vazduh u Rijeci. On će morati da se vrati u pritvor kada mu počne suđenje. (HRT, Dnevni avaz, MIA - 11/02/09; internet strana UNDP, AFP - 10/02/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.