UMRO NAKON ŠTO JE POJEO SAMO JEDAN ZALOGAJ HRANE: Sestra je pokušala da mu pomogne, ali on se samo srušio, PRE JE JEO BEZ PROBLEMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 22:24

UMRO NAKON ŠTO JE POJEO SAMO JEDAN ZALOGAJ HRANE: Sestra je pokušala da mu pomogne, ali on se samo srušio, "PRE JE JEO BEZ PROBLEMA"

Kari je bio koban.

Džozef Higinson je imao alergiju na orašaste plodove i bademe i umro je nekoliko dana nakon što je pojeo kari, za koje je njegova porodica rekla da je pre jeo bez problema.

Mehaničar (27) iz Barija u Mančesteru jeo je pileći kari sa maslacem, za koji je jasno pisalo da sadrži bademe, kao i druge informacije o alergijama.

Njegova porodica se oglasila nakon kobnog događaja, podižući svest o težini alergija i kako se tolerancija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tila na njih može promeniti tokom života. U istrazi se saznalo da je Džo bio svestan svojih alergija i znao je da jelo sadrži bademe.

Srušio se i doživeo srčani zastoj tekom obroka kod kuće, nakon što je pojeo samo jedan zalogaj hrane. Samo nekoliko meseci ranije dijagnostifikana mu je alergija. Policija je izvršila istragu nakon njegove smrti, ali nije pronađena nikakva greška ili razlog za zabrinutost u vezi s tim.

Na sudu se saznalo da je Džozefa u junu 2022. pregledao alergolog, a kožni test je kasnije potvrdio da je alergičan na kikiriki, orašaste plodove, bademe i kokos. Dobio je EpiPen - auto-injektor koji sadrži epinefrin za smanjenje telesne alergijske reakcije - i dobio je uputstva o anafilaksiji.

Njegova sestra, Emili Higinson, rekla je u izjavi pročitanoj na sudu da je on ranije bio hospitalizovan u aprilu te godine, ali nije uvek ozbiljno shvatao svoje alergije. Tragedija se dogodila tokom porodičnog ručka 28. decembra 2022. Džo - čija je smrt spasila živote drugih jer su mu organi donirani u skladu s njegovim željama - naručio je hranu iz jednog indijskog restorana i sva je porodica sedela zajedno.

Pojeo je predelo, a zatim je uzeo zalogaj glavnog jela s piletinom na maslacu kad je iznenada ustao. Pojurio je do sudopere u kuhinji i zatim se popeo na sprat. Sestra mu je dala EpiPen u nogu, ali ništa se nije dogodilo i on se srušio. Porodica ga je smestila u krevet i pozvala hitnu pomoć pre nego što je dobio i adrenalin. Oživljavanje je obavljeno i odvezen je u bolnicu, gde je nažalost preminuo 4. januara prošle godine.

Izvor: Srbija Danas/Mirror.co.uk/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.