Muškarac (27) umro nakon što je pojeo ovo jelo iz restorana

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 10:54

Muškarac (27) umro nakon što je pojeo ovo jelo iz restorana

Nije ozbiljno shvatio ranija upozorenja i savete lekara.

Mehaničar sa teškom alergijom na orahe preminuo je nakon što je pojeo samo zalogaj piletine sa karijem koja je u sebi sadržala i orahe u tragovima, a koji je i ranije naručivao i jeo u lokalnom restoranu.

Džozef Higinson (27) preminuo je zbog alekrgijske reakcije na ovo jelo.

Restoran iz kojeg je hrana poručena jasno je na deklaraciji istakao da ovo jelo sadrži orašaste plodove, ali prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sestre Džozefa Higinsona, njen brat nije ozbiljno shvatao svoje stanje.

Higins je ranije prošle godine išao kod lekara kada mu je rečeno da je alergičan na orašaste plodove, bademe, kikiriki, orahe, kokos. Dobio je instrukcije u slučaju da dođe do rekcije, anafilaksije, a to je alergijska reakcija na hranu, lekove ili ubode insekta.

Policija je izvršila istragu, ali nisu pronašli ni jedan dokaz da je do smrti došlo zbog greške ili nesmotrenosti osoblja restorana.

Simptomi koje imate usled alergije su rezultat nekoliko faktora. To uključuje vrstu alergije koju imate i koliko je teška alergija. Svi znaci i simptomi alergijske reakcije su različiti, i od više faktora zavisi kako izgleda alergija. Postoje razne vrste alergija u zavisnosti od alergena koji ih izaziva.

Ovde se mogu javiti razne vrste alergija poput: alergija na jaja, alergija na mleko, odnosno alergija na laktozu, alergija na jagode, alergija na kikiriki, alergija na paradajz, alergija na gluten, alergija na med i druge. Simptomi alergije na hranu mogu izazvati oticanje, koprivnjaču, mučninu, umor i još mnogo toga.

Može proći neko vreme da osoba shvati da ima alergiju na hranu. Znakovi alergije mogu uključivati pojavu alergija na licu, alergija na rukama, alergija po telu, i mogu se javiti razne vrste kliničke slike alergija po koži. Ako imate ozbiljnu reakciju posle obroka i niste sigurni zašto, odmah posetite lekara, koji pronaći tačan uzrok vaše reakcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.