UKRAJINAC DOLIJAO PRAVDI! Vršio opasne akcije, ruski specijalci odmah reagovali - čeka ga 10 godina iza rešetaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 15:20

UKRAJINAC DOLIJAO PRAVDI! Vršio opasne akcije, ruski specijalci odmah reagovali - čeka ga 10 godina iza rešetaka

Presudu doneo Krasnodarski regionalni sud

Ruski sud osudio je ukrajinskog državljanina na 10 godina zatvora zbog špijunaže, nakon što ga je proglasio krivim za pokušaj prodaje rezervnih delova raketnog sistema zemlja-vazduh, saopštila je danas ruska bezbednosna služba FSB.

FSB je naveo da je presudu muškarcu, identifikovanom kao A.V. Marčenko, doneo Krasnodarski regionalni sud južne Rusije, a stupila je na snagu nakon što ju je potvrdio apelacioni sud. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se 2014. godine, a tenzije su porasle poslednjih nedelja zbog nagomilavanja ruskih vojnih snaga u blizini ukrajinske granice.

Moskva, koja je navela da je to bio deo vojne vežbe, saopštila je prošle nedelje da je počela da vraća trupe u stalne baze, navodi Rojters.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da će se verovatno sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarao o sukobu na istoku Ukrajine, dodajući da su sve strane "u finišu" dogovora o novom prekidu vatre.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.