UHAPŠEN BIVŠI POMOĆNIK JAVNOG IZVRŠITELJA: Proneverio više od ŠEST miliona dinara

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 12:52

UHAPŠEN BIVŠI POMOĆNIK JAVNOG IZVRŠITELJA: Proneverio više od ŠEST miliona dinara

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Beogradu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su A. C. (32), bivšeg pomoćnika jednog javnog izvršitelja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera i na taj način protivpravno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prisvojio oko 6.899.620 dinara.

On se tereti da je, od 17. juna 2020. do 16. juna 2021. godine, obavljajući poslove evidencija i rasknjižavanja uplata sa namenskog računa javnog izvršitelja kod jedne banke, neosnovano i protivpravno prenosio sredstva koja su pristizala od izvršnih dužnika po predmetima izvršenja na svoj lični tekući račun, umesto na račune izvršnih poverilaca.

A. C. je, kako se sumnja, prilikom prenosa sredstava lažno upisivao nazive izvršnih poverilaca, a umesto njihovog računa svoj lični tekući račun i na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 6.899.620 dinara, na štetu javnog izvršitelja. Novac je, kako se sumnja, trošio za lične potrebe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen bivši pomoćnik javnog izvršitelja zbog pronevere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici MUP-a uhapsili su A.C. (32) , bivšeg pomoćnika jednog javnog izvršitelja, zbog sumnje da je protivpravno prenosio sredstva sa računa jevnog izvršitelja na svoj lični račun i na taj način prisvojio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

HAPŠENJE U KRALJEVU Sa blagajne prebacio novac na račun njemu bliske osobe

Izvor: Blic, 09.Feb.2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su T. Z. (33) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.