Uhapšen bivši pomoćnik javnog izvršitelja zbog pronevere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 13:28

Uhapšen bivši pomoćnik javnog izvršitelja zbog pronevere

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici MUP-a uhapsili su A.C. (32) , bivšeg pomoćnika jednog javnog izvršitelja, zbog sumnje da je protivpravno prenosio sredstva sa računa jevnog izvršitelja na svoj lični račun i na taj način prisvojio oko 6.899.620 dinara.

On se tereti da je, od 17. juna 2020. do 16. juna 2021. godine, obavljao poslove evidencije i rasknjižavanja uplata sa računa javnog izvršitelja, neosnovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i protivpravno prenosio sredstva od izvršnih dužnika po predmetima izvršenja na svoj lični tekući račun, navodi se u saoštenju MUP-a.

Sumnja se da je A. C. prilikom prenosa sredstava lažno upisivao nazive izvršnih poverilaca i umesto njihovog računa stavio svoj lični tekući račun.

On je na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 6.899.620 dinara, na štetu javnog izvršitelja, a novac je, kako se sumnja, trošio na lične potrebe.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo pronevera zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden tužilaštvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.