Izvor: RTS, 09.Feb.2022, 10:05

Uhapšen vlasnik "Elita gradnje" i još šest osoba zbog prevara sa ugovorima o otpadu

Vlasnik firme "Elita gradnja" d.o.o. V. K., koji je i prvi čovek Spasilačkog centra Srbije, uhapšen je zbog mahinacija sa fiktivno fakturisanim ugovorima o otpadu, a na štetu tri beogradske opštine od oko 10 miliona dinara, saznaje Tanjug.
V. K. i još šest osoba, među kojima su i opštinski funkcioneri, uhapšeni su u akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova kojom je koordiniralo Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tužilaštva u Beogradu.

Obavljeni su pretresi na više lokacija u Beogradu kao i u Jajincima, gde se nalazi objekat Spasilačkog centra Srbije, za koji očevici kažu da više liči na kasarnu, a nalazi se u blizini porodične kuće roditelja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodi Tanjug.
Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo.
Više detalja o ovoj akciji očekuje se da saopšti MUP Srbije.
V. K. je poznat investitorima i vlasnicima građevinskih firmi u Beogradu koji su ga u više navrata optužili da ih ucenjuje, zahtevajući od njih da šut i otpad sa gradilišta voze na njegove divlje deponije, na čemu on zarađuje velike sume novca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo: Uhapšen vlasnik "Elita gradnje" i još pet osoba, sumnja se da su varali sa ugovorima o otpadu

Izvor: RTS, 09.Feb.2022

Vlasnik firme "Elita gradnja d. o. o." V. K., koji je i prvi čovek Spasilačkog centra Srbije, uhapšen je zbog sumnje na mahinacije sa fiktivno fakturisanim ugovorima o otpadu, a na štetu tri beogradske opštine od oko 10 miliona dinara. Uhapšeno je i pet zaposlenih u opštinskim organima,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.