UDARNO: Ministar prosvete Branko Ružić dao neopozivu ostavku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 18:38

UDARNO: Ministar prosvete Branko Ružić dao neopozivu ostavku!

Najnovija vest.

Ministar prosvete Branko Ružić dao je neopozivu ostavku.

Ministar Ružić je ostavku dao nakon tragedije koja se prošle nedelje, u sredu, 3. maja dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je učenik sedmog razreda K. K. (14) ubio 8 učenika i čuvara škole, a ranio još 6 đaka i nastavnicu istorije.

U dopisu koji je poslao predsednici Vlade, Ružić je još jednom ''u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postradalih'', i dodao da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

- Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši - poručio je Ružić u pismu premijerki .

Na konferenciji za movinare koja je održana istog dana, Ružić, koji je najpre izrazio najdublje žaljenje zbog ovoga, kazao je da je učenik koji je vinovnik tragedije učinio bestijadni cilj, prvi put oavakav u Srbiji.

- Tragedija koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" - osmoro dece je nažalost izgubilo život. Decu roditeljima ne može niko da vrati. Učenik je počinio bestijadni cilj, prvi put ovakav u Srbiji. Prsten obezbeđenja je jutros bio prisutan kao i uvek u ovoj školi. Funkcionisao je i video nadzor, bio je prisutan i školski policajac. Zahvalan sam zdravstvenim radnicima i molimo Boga da budu dobro svi koji su hospitalizovani i kojima se ukazuje zdravstvena pomoć - kazao je ministar Ružić.

- Nezamislive su scene kako je bilo toj deci koja su doživela taj strah - kaže.

🇷🇸 @socijalisti pic.twitter.com/LiWKLTnj83

— Branko Ružić (@brankoruzicsps) May 7, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.