UČITELJICA AKTIVNA ANTIVAKSERKA DOBILA OTKAZ: Pozivala roditelje da ne šalju decu u fašističku školu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 23:47

UČITELJICA AKTIVNA ANTIVAKSERKA DOBILA OTKAZ: Pozivala roditelje da ne šalju decu u "fašističku" školu

Na rešenje o prestanku radnog odnosa ima pravo žalbe u roku dve nedelje.

Učiteljici osnovne škole u Mariboru uručeno je rešenje o prestanku radnog odnosa jer je odbijala da se testira ili vakciniše protiv kovida-19, što je prvi takav slučaj nakon što je vlada zbog širenja virusa pooštrila protivepidemijske mere, pišu danas slovenački mediji.

Učiteljici je od početka školske godine bilo privremeno zabranjen rad jer je odbijala da se jednom nedeljno testira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nosi masku u učionici, što je obaveza koju je propisalo Ministarstvo obrazovanja, a sada joj je uručen i otkaz.

Mediji prenose da je učiteljica aktivno delovala u antivakserskoj grupi koja je nedavno upala u studio informativnog programa, tražeći da prestane "propaganda" vladine kampanje za vakcinaciju, a u videu na Fejsbuku nagovarala je roditelje da ne šalju decu u "režimsku i fašisticku školu", prenosi Hina.

Direktorka škole Katja Pregl izjavila je za mariborski list "Večer" da joj je otkaz uručen zbog kršenja radnih obveza, s obzirom na to da je odbijala da nosi masku u zatvorenom prostoru i nije ispunjavala tzv PCT uslov (preboleli, cepljeni, testirani) koji važi za zaposlene u školi da bi mogli da rade.

Slovenački ministar zdravlja Janez Poklukar rekao je danas da PCT uslov koji je restrikcijama odredila vlada već "daje rezultat" jer je poslednjih dana broj novozaraženih u stagnaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.