UČESTVOVAO U LIKVIDACIJI ŠAKOVIĆA: Crna Gora od Hrvatske traži izručenje ubice sa Paga (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2022, 17:54

UČESTVOVAO U LIKVIDACIJI ŠAKOVIĆA: Crna Gora od Hrvatske traži izručenje ubice sa Paga (FOTO)

Crna Gora je od Hrvatske zatražila izručenje Duška Tanaskovića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića sredinom juna u Budvi.

To je potvrđeno iz Ministarstva pravde Crne Gore za portal RTCG.

Dodali su da je i data saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za Lukom Pilčevićem, takođe osumnjičenim za učešće u pomenutoj likvidaciji.

Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osumnjičen za ubistvo Milića-Minje Šakovića, a da mu je u tome pomogao Kragujevčanin Duško Tanasković.

Izručenje Tanaskovića, navodi se, zatraženo je radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela "teško ubistvo'' u sticaju sa krivičnim delom "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", koja su izvršena na teritoriji Crne Gore.

Ukazali su da je poternica za Pilčević raspisana zbog istih krivičnih dela i istog događaja.

Prema policijskim evidencijama, pokojni Šaković važio je za istaknutog člana "škaljarskog klana".

Tanasković je uhapšen pre nekoliko meseci nakon što je u Hrvatskoj na Pagu ispred jednog noćnog kluba ubio Gorana Vlaovića, navodno pripadnika "škaljarskog klana".

Pilčević je iz Beograda, i o njemu nema nekih detaljnijih informacija.

Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto pre ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao muškarac, koji je potom pobegao.

Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakoviča nastavak sukobljenih kotorskih klanova.

Nakon ubistva Šakovića, u Hrvatskoj je likvidiran Goran Vlaović, dok je početkom septembra potvrđeno da je u Istanbulu ubijen i osumnjičeni vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.