UČENICI ZARAŽENI KORONOM POSLE MATURE: Oglasili se nadležni u Nišu, profesori u IZOLACIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 13:18

UČENICI ZARAŽENI KORONOM POSLE MATURE: Oglasili se nadležni u Nišu, profesori u IZOLACIJI

Preduzete sve mere zaštite na završnom ispitu.

Posle proslave male mature na kojoj je bilo oko 40 učenika niške Osnovne škole "Dositej Obradović" dva đaka su pozitivna na virus korona, a dva nastavnika su u samoizolaciji, kaže načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Napominje da proslavu nije organizovala škola i da su sve mere zaštite na prijemnom ispitu preduzete.

Zvanično škole ove godine nisu organizovale proslave mature zbog virusa korona. Ipak, bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je proslava u Nišu, a nakon jedne zabave malih maturanata, koju su, kako kaže Gejo, organizovali roditelji, ima učenika koji su pozitivni na koronu.

- Na proslavi je bilo 40 učenika, a direktor škole ima saznanja da su dva pozitivna učenika od te grupe. Njima su se priključila i dva nastavnika, bez odobrenja direktora, oba nastavnika su poslata u samoizolaciju - kaže Gejo.

Gejo napominje da su nakon saznanja da ima zaraženih učenika iz ove niške škole preduzete sve mere zaštite na završnom ispitu.

- Oba nastavnika nisu primljena u školu nakon toga. Jedan od njih je razredni starešina i on nije unosio listu želja sa učenicima nego su to uradili rezervni nastavnici - dodaje.

I dva učenika ove niške škole, ali i svi drugi osmaci koji zbog bolesti nisu polagali završni ispit, kaže Gejo, imaće malu maturu u avgustu.

Kaže da na prijemnim ispitima nije bilo dece sa simtomima virusa korona, jer je svim učenicima na ulazu u školu merena temperatura, a bilo je dece koja nisu ni izašla na završni ispit zbog bolesti.

Svi oni će imati drugi rok za završni ispit u avgustu. U slučaju da imaju isti ili veći broj bodova biće upisani prekobrojno u željene smerove - pojašnjava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.