U sudaru vozova najmanje 20 povređenih

Izvor: Mondo, 02.Maj.2013, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sudaru vozova najmanje 20 povređenih

U sudaru dva putnička voza danas oko 13.30 u tunelu "Tošin bunar" u Beogradu povređeno je, prema poslednjim informacijama 20 putnika, a među njima je i dete. U vozovima bilo oko 100 putnika.

Putnički voz koji je saobraćao na liniji Novi Sad - Beograd naleteo je u tunelu na voz na liniji Beograd - Šid.

Među povređenima je i jedno dete koje je upućeno u Urgentni centar, rekla je za Studio B portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Jedan vagon je ostao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zarobljen u tunelu pa su putnici iz tunela do stanice u Zemunu prebačeni drugim vozom koji je došao na paralelni kolosek.

Šest povređenih sa "lakšim ali dubljim" povredama glave prebačeno je u Urgentni centar, a sedmoro povređenih sa ortopedskim povredama u Kliničko-bolnički centar "Zemun", gde je zbrinuta i jedna osoba s povredom glave, navela je Nada Macura.

Dete, kome najverovatnije povređena glava, prebačeno je sa još jednom osobom u Urgentni centar, rekla je Nada Macura.

Povređeni s prelomom noge zbrinut je u ortopedskoj bolnici na Banjici, gde je zbrinuta i osoba sa povredom kičme.

Ekipa Studija B sa lica mesta javlja da je izbegnuta velika tragedija jer nije došlo do požara posle sudara. U vozovima je bilo oko 100 putnika, među njima dosta dece i starijih ljudi.

Prema dosadašnjim, nepotvrđenim informacijama, do sudara je došlo kada se jedan voz pokvario u tunelu a drugi udario u njega.

Prema izjavama putnika za Studio B, voz za Šid je krenuo iz stanice Tošin bunar i posle nekoliko stotian metara stao u tunelu ispod Bežanijske kose. Nestalo je struje i posle nekog vremena putnici su "poleteli" pri udaru drugog voza.

Novinari javljaju da su ekipe vatrogasaca i lekara pokazale veliko požrtvovanje jer su veliko rastojanje do putnika u vozovima prošli pešice kroz tunel u kom ima dosta ugljen monoksida i smanjena je vidljivost.

Na licu mesta je vrlo brzo bio predsednik Skupštie Beograda Aleksandar Antić i Sanja Vuksanović Žugić, načelnica Uprave za vanredne situacije BEogrda.

Antić kaže da je velika sreća da u sudaru nema poginulih, a Žugić Vuksanović je dodala da je prava sreća da nije došlo do požara posle sudara i da je vrlo brzo uspostavljena kontrola nad potencijalno veoma opasnom situacijom.

Hitna pomoć primila je poziv u 13.36, a na licu mesta su i policijske i vatogasne ekipe. Železnički saobraćaj na tom delu pruge je u prekidu.

(MONDO, foto: MONDO, ilustracija)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povređeni iz voza zbrinuti,srećom nema mrtvih

Izvor: Mondo, 02.Maj.2013

U sudaru dva putnička voza danas oko 13.30 u tunelu "Tošin bunar" u Beogradu lakše je povređeno 22 putnika, a među njima je i dete. U vozovima bilo oko 100 putnika, a najgore je prošao mašinovođa jednog od vozova...Putnički voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Subotica naleteo je u dvokolosečnom...

Nastavak na Mondo...

Sudar vozova u Beogradu

Izvor: Glas javnosti, 03.Maj.2013, 11:45

BEOGRAD - U sudaru dva voza u tunelu "Tošin bunar" povređeno je 22 putnika od kojih jedno dete...Evakuacija je završena i pušten je u saobraćaj jedan pružni kolosek...Železnice Srbije su odlučile da u puste u rad jedan kolosek u 15.30 sati, dok će drugi biti blokiran dok se ne završi uviđaj...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.