U pripremi izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2021, 16:48

U pripremi izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima (AUDIO)

Ministarstvo rudarstva i energetike pokrenulo je proceduru za izmenu Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kako bi se privuklo više investitora, povećala rudna renta, obezbedila veća zaštita zdravlja ljudi i životne sredine, ali i povećalo učešće tog sektora u BDP-u u narednih nekoliko godina.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović učestvovala je u javnoj raspravi o tom zakonu u Privrednoj komori Srbije i istakla da bi se njegovom izmenom postigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << višestruka korist.

"S obzirom na to da se naša zemlja svrstava u države sa najnižom stopom rudne rente u Evropi, od ministarstva finansija je zatraženo njeno povećenje", rekla je ministarka. Takođe je napomenula da se izmenama tog zakona skraćuje period istražnog prava.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je da je važno da se privreda uključi u javnu raspravu, da vidimo koja su to rešenja koja su dobra.

Nakon javne rasprave, resorno ministarstvo razmotriće primedbe i pripremiti sve za usvajanje na vladi, a očekuju da će u skupštini ti akti biti usvojeni u martu 2021.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.