U pravu je? Zaratiće se na Balkanu?

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 09:45

U pravu je? Zaratiće se na Balkanu?

Profesor na američkom Univerzitetu "Džons Hopkins" Danijel Server okarakterisao novu Vladu kao “prosrpsku” i “prorusku”.

On je u intervjuu za crnogorskiportal Analitika rekao i da ne zna koliko bi nova izvršna vlast u Crnoj Gori mogla da potraje, niti je, kako dodaje, toliko siguran da je ona raznolikog sastava kako možda izgleda.

“Oni koji tvrde da hoće Evropu sad, uradili su vrlo malo da pokažu da je to njihov prioritet”, poručuje Server.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Analitika podseća da su iz SAD ranije poručili da su zabrinuti povodom formiranja vlade, zbog koalicije koja ne odražava zapadne vrednosti, ali i dodaje da ni iz SAD, ali ni EU, nisu bili proaktivni u pomaganju i rešavanju temeljnih uzroka napetosti u regionu.

Server napominje da će, ako Andrija Mandić bude izabran na mesto predsednika crnogorske Skupštine, se to odraziti na spoljnopolitički kurs Crne Gore.

“Ali, postoje i mnogi drugi koji žele Crnu Goru da odvedu na istok, a ne na Zapad”, upozorava Server.

Komentarišući izjavu predsednika Ukrajine “da bi svet trebalo da obrati više pažnje na Balkan jer postoje informacije da će se Rusija pobrinuti da jedna balkanska zemlja zarati s drugom“, Server smatra da je Zelenski u pravu.

On smatra da što više problema Rusija izazove na Balkanu, to će Putinu biti bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.