U požaru u bolnici u Senegalu nastradalo 11 novorođenih beba

Izvor: VOA, 26.Maj.2022, 13:48

U požaru u bolnici u Senegalu nastradalo 11 novorođenih beba

Predsednik Senegala Meki Sal rekao je da je 11 novorođenih beba poginulo u požaru u regionalnoj bolnici u gradu Tivavan oko 120 kilometara istočno od prestonice Dakara. "Upravo sam sa bolom i konsternacijom saznao za smrt 11 novorođenih beba u požaru koji se dogodio na neonatalnom odeljenju bolnice Mame Abdou Aziz Si Dabakh u Tivavanu", rekao je Sal u tvitu ne navodeći dalje detalje o požaru. "Njihovim majkama i njihovim porodicama izražavam svoje najdublje saučešće", dodao je Sal, koji boravi u državnoj poseti Angoli. Senegalski ministar zdravlja Abdulaje Diuf Sar rekao je na privatnoj senegalskoj televiziji TFM da je "prema preliminarnoj istrazi, požar izazvao kratak spoj". Sar, koji boravi u Ženevi na Svetskoj zdravstvenoj skupštini, rekao je da će prekinuti putovanje i odmah se vratiti u Senegal. Demba Diop Si, gradonačelnik Tivavana, jednog od svetih gradova Senegala i velikog saobraćajnog čvorišta, rekao je da su policija i vatrogasna služba i dalje u bolnici, ali nije izneo više detalja.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Afrika, Senegal i nesreća: U požaru u porodilištu poginulo 11 beba

Izvor: Danas, 26.Maj.2022

ReutersPredsednik Senegala Maki Sal Jedanaestoro novorođenčadi poginulo je u požaru u bolnici u zapadnom gradu Tivauane u Senegalu, rekao je predsednik zemlje. Požar u bolnici Mame Abdu Aziz Si Dabah izbio je u porodilištu, napisao je predsednik Meki Sal na Tviteru. Prvi izveštaji sugerišu da...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.