U ime Vlade Republike Srbije: Ðorđević na Iftar večeri i bajramskom prijemu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ime Vlade Republike Srbije: Ðorđević na Iftar večeri i bajramskom prijemu

Na svečanom prijemu koji je organizovan za predstavnike javnog, kulturnog, političkog života Srbije, kao i za diplomatske i predstavnike verskih zajednica u Srbiji, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u ime Vlade Republike Srbije, prisustvovao je večeras u Beogradu svečanoj Iftar večeri i bajramskom prijemu u prostorijama Islamske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, kraj Bajrakli džamije, kojom je obeležen kraj ramazanskog posta i početak Bajrama.

.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poželeo je svim muslimanima srećan Ramazanski bajram i poručio da je sutra prvi dan Ramazanskog bajrama i obaveza muslimana je da radost podele s porodicom, komšijama i prijateljima, kao i da obiđu umrle i zamole Boga za njihov večni mir i spas, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U dvorištu Bajrakli džamije bila je postavljena sofra sa hranom i pićem za sve vernike koji slave početak Bajrama.

Muslimani u nedelju slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika. Ramazanski bajram obeležava kraj posta, i slede dani veselja - dani Bajrama. Prvi dan Ramazanskog bajrama počinje jutarnjom molitvom pod nazivom Bajram namaz. Organizuju se i javne svečanosti, ljudi razmenjuju poklone i posete. Ramazanski bajram uvek pada 1. ševala (10. mesec muslimanskog kalendara) i traje tri dana, a vernici ga smatraju "praznikom položenog ispita".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.