Đorđević na Iftar večeri i bajramskom prijemu

Izvor: RTS, 24.Jun.2017, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević na Iftar večeri i bajramskom prijemu

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u ime Vlade Republike Srbije, prisustvovao je u Beogradu svečanoj Iftar večeri i bajramskom prijemu u prostorijama Islamske zajednice Srbije, kraj Bajrakli džamije, kojom je obeležen kraj ramazanskog posta i početak Bajrama.
Na svečanom prijemu koji je organizovan za predstavnike javnog, kulturnog, političkog života Srbije, kao i za diplomatske i predstavnike verskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajednica u Srbiji, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poželeo je svim muslimanima srećan Ramazanski bajram i poručio da je sutra prvi dan Ramazanskog bajrama i obaveza muslimana je da radost podele s porodicom, komšijama i prijateljima, kao i da obiđu umrle i zamole Boga za njihov večni mir i spas, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
U dvorištu Bajrakli džamije bila je postavljena sofra sa hranom i pićem za sve vernike koji slave početak Bajrama.
Muslimani u nedelju slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika. Ramazanski bajram obeležava kraj posta, i slede dani veselja - dani Bajrama.
Prvi dan Ramazanskog bajrama počinje jutarnjom molitvom pod nazivom Bajram namaz.
Organizuju se i javne svečanosti, ljudi razmenjuju poklone i posete. Ramazanski bajram uvek pada 1. ševala (10. mesec muslimanskog kalendara) i traje tri dana, a vernici ga smatraju "praznikom položenog ispita".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar odbrane Srbie na bajramskom prijemu u Beogradu

Izvor: Beta, 24.Jun.2017

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u ime Vlade Srbije, prisustvovao je večeras u Beogradu svečanoj, Iftar večeri i bajramskom prijemu u prostorijama Islamske zajednice Srbije kraj Bajrakli džamije, kojom je obeležen kraj jednomesečnog svetog muslimanskog ramazanskog posta i početak Bajrama, saopštilo...

Nastavak na Beta...

Prijem u rezidenciji Maroka: Ambasador organizovao Iftar večeru (FOTO)

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2017, 17:49

Povodom proslave Ramazana Njegova Ekselencija Muhamed Amin Belhaž, sa suprugom Safai Sijilmasi Indrisi, priredio je Iftar večeru u rezidenciji Maroka, kojom je obeležen kraj ramazanskog posta i početak Bajrama. ..Svečanoj večeri prisustvovale su ugledne ličnosti i članovi Parlamentarne grupe...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.