U eksploziji u Avganistanu poginulo osam policajaca, dva civila

Izvor: Blic, 28.Feb.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u Avganistanu poginulo osam policajaca, dva civila

U eksploziji bombe postavljene pored puta u provinciji Kunar, na severoistoku Avganistana, danas je poginulo najmanje 10 osoba, od kojih su osam policajci, a dve civili, saopštili su avganistanski zvaničnici.

U eksploziji bombe u distriktu Dangam, na granici sa Pakistanom, razneto je vozilo sa četiri policajca koji su pre toga preživeli eksploziju druge bombe postavljene pored puta i išli su u bolnicu zbog tog napada, izjavio je za AFP guverner distrikta Hamiš Gulab Šinvari.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Kolege su stavile ranjene policajce u jedno civilno vozilo kako bi bili prevezeni u obližnju bolnicu, ali je to vozilo naletelo na drugu minu koju su postavili talibani", kazao je Šinvari.

Poginuli su osam policajaca i dva civila koji su bili u tom vozilu, dodao je Šinvari.

Informaciju je potvrdio guverner povincije Fazlula Vahidi koji je rekao da je jedna žena, koja se nalazila u tom vozilu, takođe teško ranjena u eksploziji.

"Na žalost, osam naših policajaca i dva civila su stradali kao mučenici, a jedna žena je teško ranjena i nalazi se u kritičnom stanju", izjavio je Vahidi za AFP.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali oba zvaničnika su optužila talibanske ekstremiste.

Povezane vesti: Ubijeno 10 avganistanskih vojnika u napadu talibana Novi napad u Avganistanu, najmanje 10 žrtava Taliban ubio 11 avganistanskih policajaca Jedan francuski vojnik i 10 talibana poginuli u okršaju u Avganistanu Poginuo vojnik NATO, ubijeno osam policajaca u Avganistanu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.