Mesečareći vozila nekoliko stotina kilometara

Izvor: B92, 14.Avg.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesečareći vozila nekoliko stotina kilometara

Jedna žena na Novom Zelandu vozila je nekoliko stotina kilometara spavajući za volanom, a za to vreme uspela je još i da šalje SMS poruke sa telefona, saopštila je novozelandska policija.

Policija je rekla da je dobila hitan poziv posle ponoći od prijatelja žene koji je bio zabrinut zbog toga što je ona sela za volan nakon što je popila pilule za spavanje.

On je ispričao da je ta žena i 10 meseci pre toga vozila u snu i da voli plažu, pa je policija patrolnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozilima dala opis njenog automobila i naredila im da obrate pažnju, dok je istovremeno utvrđivala njenu lokaciju praćenjem mobilnog telefona. Ispostavilo se da je telefon uključen i da ona šalje poruke dok vozi, prenosi AFP.

Žena je posle pet sati konačno pronađena sa glavom na volanu, u automobilu na prilazu kuće u kojoj je ranije stanovala, ne sećajući se svoje "avanture" u snu.

"Odmah smo tražili da joj se zabrani da vozi i da se traži lekarsko mišljenje o tome da li može da zadrži vozačku dozvolu. Mada je svima laknulo kada je pronađena živa i zdrava, vrlo lako je mogla da se dogoti tragedija", izjavio je zvaničnik policije Dejv Liton.

"Apelujemo na ljude koji boluju od nekih bolesti da budu otvoreni i iskreni prema svojim lekarima i pitaju da li lekovi koji su im prepisani utiču na njihovu sposobnost da upravljaju vozilom", dodao je on.

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mesečareći vozila nekoliko stotina kilometara

Izvor: B92, 14.Avg.2013

Jedna žena na Novom Zelandu vozila je nekoliko stotina kilometara spavajući za volanom, a za to vreme uspela je još i da šalje SMS poruke sa telefona, saopštila je novozelandska policija...Policija je rekla da je dobila hitan poziv posle ponoći od prijatelja žene koji je bio zabrinut zbog toga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.