U Srbiji stotinu novih slučajeva zaraze, obnavljaju se letovi za Crnu Goru

Izvor: VOA, 17.Avg.2020, 12:49

U Srbiji stotinu novih slučajeva zaraze, obnavljaju se letovi za Crnu Goru

U Srbiji je registrovano još stotinu zaraženih koronavirusom u protekla 24 sata. Umrle su još tri osobe, a od početka pandemije registrovano je 677 smrtnih slučajeva, navodi se na sajtu covid19.rs. Prema zvaničnim podacima, na respiratoru je 68 pacijenata, a na bolničkom lečenju njih 1.612. Državljanima Srbije omogućen je ulazak u Crnu Goru uz negativan PCR test ili pozitivan test na antitela. Zbog toga su ispred Instituta Torlak građani u ponedeljak čekali u dugim redovima da se testiraju, prenosi N1. Kompanija Er Srbija saopštila je da će u sredu, 19. avgusta biti obnovljeni letovi Beograd - Tivat i Beograd - Podgorica. Kako je saopšteno, planirano je da prema Podgorici bude 15, a prema Tivtu 16 letova nedeljno. Najavljeno je i uvođenje letova iz Niša ka Tivtu od 21. avgusta. Kon: U školu sa "bilo kakvim" maskama U Srbiji su na snazi mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru, zabrane masovnih okupljanja, a skraćeno je i radno vreme ugostiteljskih objekta. Najavljeno je da će od 1. septembra pojedini učenici krenuti u školu, dok će za ostale nastava i dalje biti onlajn. Epidemiolog Predrag Kon je za TV Hepi rekao da učenici neće morati da nose troslojne hiruške maske u školu, već će moći i platnene, šivene ili bilo kakve druge.  On je time demantovao medijsku interpretaciju svoje prethodne izjave da će troslojne maske biti obavezne u školama i rekao da je dovoljno da učenici i nastavnici nose bilo kakve maske. Kon je rekao da će se nastava odvijati na daljinu ako bude skočio broj zaraženih kada krene škola. Takođe je demantovao da će deca školskog uzrasta morati da prime vakcinu protiv koronavirusa, već je rekao da će vakcinacija biti dobrovoljna i uz saglasnost roditelja. Situacija u Vojvodini "nesigurna" Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković izjavio je da je epidemiološka situacija u Vojvodini prešla u nesigurnu iz nepovoljne. On je za TV Pink rekao da se broj hospitalizovanih smanjuje, a da je broj novozaraženih isti nedelju dana unazad. Gojković je ocenio da je ključno da se do kraja avgusta održi trend pada novoobolelih kako bi ostali da važe planovi za početak školske godine.    

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nema sumnje, virus će ući u škole, a što se tiče maski..."

Izvor: OkRadio.rs, 17.Avg.2020

Ðaci u školama od 1. septembra mogu da nose bilo koje maske - hirurške, epidemiološke, platnene, kaže epidemiolog Predrag Kon. On je demantovao informaciju, koju su preneli pojedini mediji, da maske moraju biti troslojne.   "Moram oštro da demantujem te napise. Nikada nisam rekao da jednoslojne...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.