U Splitu travu za osvežavanje vazduha puše kao marihuanu

Izvor: Blic, 13.Avg.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Splitu travu za osvežavanje vazduha puše kao marihuanu

U Hrvatskoj se pojavila nova vrsta narkotika - reč je o biljnoj mešavini za osvežavanje prostora, za koju se neko dosetio da se može pušiti poput marihuane.

Mešavina različitih trava, "Herbal Mix", koja služi kao osveživač prostora, postala je najprodavaniji artikal u jednoj radnji u Splitu. Mladi u ovom gradu dosetili su se da se ona može konzumirati pušenjem, poput marihuane, i napominju da je "veoma delotvorna".

"Nisam bila u prilici da nabavim marihuanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer moj standardni dobavljač trenutno nije u Splitu, tako da sam odlučila da probam "Herbal Mix”, koji "uhvati” duplo jače, a čak je i jeftiniji od "marice" ", otkrila je jedna konzumentkinja za "Jutarnji list".

Jedna kesica biljne mešavine košta 100 kuna (oko 1400 dinara), a prema rečima prodavačice, od nje se može "smotati pet džointa". Konzumiranje je potpuno legalno. "Evo da ti napišemo i račun kako ne bi imao problema s policijom. Ako te nešto pitaju, samo im pokaži račun.", rekla je prodavačica reporteru "Jutarnjeg lista", koji je pokušao da kupi supstancu.

Iako na samoj kesici "Herbal Mix"-a stoji upozorenje "Nije za ljudsku konzumaciju. Ne udisati direktno. Smrvljeno staviti u mirisnu lampu i zapaliti.", čini se da su retki oni koji će ovu mešavinu zaista koristiti kao osveživač vazduha.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.