Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Slavoniji jutros najhladnije, sutra obilne padavine

ZAGREB - U Hrvatskoj je jutros najhladnije u Slavoniji gdje je temperatura i dalje ispod minus deset stepeni Celzijusovih, dok meteorolozi za sutra najavljuju obilne padavine.

Prema podacima hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda, u Vinkovcima, Vukovaru i kod Županje jutros je izmjereno minus 11 stepeni Celzijusovih.

Hrvatski meteorolozi za danas najaljuju manje količine snijega u Gorskom Kotaru, Lici, Slavoniji i Podravini. U planinama je moguća i kiša koja će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lediti pri tlu.

Za sutra su najavljene obilne padavine, na Jadranu kiša, u kopnenim krajevima kiša koja će se lediti pri tlu, dok će zahlađenje sa sjeverozapada poslije podne postepeno prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača.

Duvaće umjeren i na udare jak južni i jugozapadni vjetar, koji će poslije podne okrenuti na sjeveroistočni.

Na snazi je i žuto upozorenje zbog snijega i olujnih udara jugozapadnog vjetra. U Zagrebu se očekuje 10 do 20 centimetara novog snijega.

Najniža jutarnja temperatura vazduha od minus dva do tri, na moru od dva do sedam, a najviša dnevna od tri do osam na kopnu i od osam do 13 na Jadranu, dok će prema večeri zahladiti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.