U PEKINGU BROJ NOVOOBOLELIH RASTE: Glavni epidemiolog Kine upozorava da je soj virusa koji se sada pojavio DRUGAČIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 09:12

U PEKINGU BROJ NOVOOBOLELIH RASTE: Glavni epidemiolog Kine upozorava da je soj virusa koji se sada pojavio DRUGAČIJI

Glavni epidemiolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, rekao je da je jasno da je soj virusa u Pekingu zapravo glavni soj virusa u evropskim zemljama.

- Novi slučajevi korona virusa u glavnom gradu Kine su uvezeni - rekao je glavni epidemiolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Vu Cunjou za CGTN.

Kako prenosi Čajna Radio Internešnal, od 11. do 16. juna u Pekingu je prijavljeno 137 novih slučajeva korona virusa, a većina je povezana sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << velikoprodajnom pijacom Sinfadi u distriktu Fengtai.

U intervjuu za CGTN, Vu Cunjou, glavni epidemiolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, rekao je da je jasno da je soj virusa u Pekingu zapravo glavni soj virusa u evropskim zemljama. Zbog toga, kaže Vu, virus je očigledno u Kinu i Peking stigao iz inostranstva.

- Verovatno je da je došao iz SAD ili Rusije - rekao je Vu.

Evropski soj virusa je prevlađujući u mnogim drugim zemljama, ali ne u Kini, dodao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.