U Kraljevu se prodaju samo hleb i mleko

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2010, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kraljevu se prodaju samo hleb i mleko

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić rekao je da je situacija, nakon zemljotresa koji je pogodio Kraljevo i okolinu, u potpunosti pod kontrolom, iako je život građana otežan - o čemu svedoči i činjenica da se jutros po otvaranju prodavnica u ovom gradu prodaju samo hleb i mleko.

Struje i dalje nema u većem delu Kraljeva, kao ni u selima na putu ka Čačku. Situacija je mirnija, ali prilično neprijatna - u Kraljevu se, na primer, prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << samo hleb i mleko, jer su svi proizvodi u prodavnicama popadali sa rafova - pa samo ono što je jutros dopremljeno, a to su hleb i mleko, može da ide u prodaju. Škole i vrtići u Kraljevu i okolini ne rade i danas neće biti u funkciji. Svuda po ulicama je puno stakla i gotovo da nema izloga koji nije porušen.

Prema Marićevim rečima, u dogovoru ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, koji je u Kraljevo došao tokom noći, sa gradskim vlastima, svi su uključeni u saniranje posledica zemljotresa koji je naneo oštećenja na velikom broju objekata, posebno u tri okolna sela.

Škole u Kraljevu i okolnim selima danas i sutra neće raditi, a snabdevanje građana će biti potpuno normalizovano. Marić kaže da se u Kraljevu neprestano osećaju novi udari zemljotresa koji se ritmički ponavljaju i nisu jaki.

Zemljotres je najviše štete naneo naselju Grdica gde je poginuo bračni par Natalija i Siniša Stašić. Marić je naveo da su specijalizovane ekipe MUP izvadile njihova tela.

“Ima puno javnih objekata i stambenih kuća koje su oštećene, neke manje, neke više, tokom dana će biti obavljeno snimanje stanja na terenu i utvrđivanje u kojim od tih objekata će biti moguće nastaviti život. Specijalizovane ekipe Sektora za vanredne situacije ostaće u Kraljevu, ali ne zato što se očekuju novi udari, već zbog posla koji u narednim satima treba obaviti“, naveo je Marić.

Prve analize uzoraka vode iz gradskog vodovoda pokazale su da voda nije za piće niti pripremanje hrane rekao je danas direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu dr Aleksandar Macan.

"Voda se može koristiti samo za higijensko-sanitarne potrebe", rekao je Macan na sednici Okružnog i Gradskog štaba civilne zaštite, kojoj su prisustvovali i premijer Srbije Mirko Cvetković, ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Na sednici je rečeno da Kraljevo trenutno raspolaže samo sa desetak cisterni, što ni iz daleka nije dovoljno. Zbog toga će Vojska Srbije dati još petnaestak cisterni, a ostale koje nedostaju biće upućene iz okolnih gradova koji su ponudili pomoć.

Na sastanku štabova civilne zaštite rečeno je da prvi izveštaji građevinskih komisija koje procenjuju stepen oštećenosti objekata posle noćašnjeg zemljotresa pokazuju da su sve stare kuće u najužem centru grada, u ulici Omladinskoj i Miloša Velikog, oštećene do mere koja ne dozvoljava bezbedan boravak.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.