U Kosovskoj Mitrovici mirno nakon sinoćnih eksplozija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kosovskoj Mitrovici mirno nakon sinoćnih eksplozija

KOSOVSKA MITROVICA - U severnom delu Kosovske Mitrovice danas je, nakon sinoćnih incidenata, mirno.

Dve jake eksplozije, u kojima nije bilo povređenih, ođeknule su sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice, a prema rečima regionalnog portparola Kosovske policijske službe Besima Hotija policija još traga za vinovnikom ovog incidenta.

Prva eksplozija čula se oko 20 časova, a druga sat kasnije u blizini naselja Tri solitera, u kojem, pored Srba, žive i Albanci. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Hoti je rekao da policija očekuje izveštaj specijalizovanih jedinica Kfora koje su sinoć uz pomoć policije obavile uviđaj, kako bi utvrdili vrstu eksploziva koji je korišćen u napadu.

"Sumnjamo da je u pitanju ručna bomba ali detalje ćemo saznati tek nakon što bude do nas došao izveštaj iz Kfora", kazao je Hoti.

Na jednom od solitera je pričinjena manja materijalna šteta, pošto je od detonacije popucalo nekoliko stakala na prozorima.

Sinoćni bombaški napad je nastavak serije incidenata koja je otvorena napadom na pripadnike Kosovske policijske službe nekoliko dana pred Novu godinu.

Od tada do danas u severnom delu Mitrovice dogodilo se niz incidenata u kojima je povređeno petnest osoba od kojih četrnest srpske nacionalnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.