U Kini uz tri minuta ćutanja odata počast Đijang Ceminu

Izvor: Beta, 06.Dec.2022, 10:39

U Kini uz tri minuta ćutanja odata počast Đijang Ceminu

Komemoracija povodom smrti bivšeg predsednika Kine Đijang Cemina održana je danas u Pekingu, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).Svi učesnici skupa u Velikoj dvorani naroda prvo su trominutnom ćutnjom odali počast preminulom predsedniku. Bivši predsednik Kine umro je 30. novembra u 96. godini. Govor je potom održao kineski predsednik Si Đinping koji je naglasio da je "Đijang Cemin bio izuzetan vođa koji je uživao visok ugled priznat od cele Partije, celokupne vojske i kineskog naroda svih etničkih grupa"."Bio je veliki marksista, veliki proleterski revolucionar, državnik, vojni strateg i diplomata, ali i dugogodišnji provereni komunistički borac i izvanredan vođa socijalizma sa kineskim karakteristikama. Đijang je jezgro treće generacije centralnog kolektivnog rukovodstva KP Kine i glavni tvoraoc Teorije tri predstavnika", rekao je Si na komemoraciji."Đijang je uvek poštovao i brinuo se o našim narodima, uvek je obraćao pažnju na bezbednost i dobrobit naroda, i promovisao interes naroda. Njegov revolucionarni duh će uvek biti ugrađeni u našim srcima, i uvek će nas obrazovati i inspirirati da se krećemo napred", rekao je Si, prenosi CMG.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Peking: Održana komemoracija Đang Ceminu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022

Kineski lideri izrekli su danas na komemoraciji u Pekingu pohvale nedavno preminulom bivšem kineskom predsedniku Đang Ceminu kao lojalnom marksisti-lenjinisti, koji je nadgledao brzi ekonomski uspon zemlje, zadržavajuci strogu kontrolu Komunističke partije nad kineskim društvom...Kineski predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.