U KUĆI VREBA OPASNOST: Ovi predmeti u vašem domu su prljaviji od WC šolje!

Izvor: Kurir, 30.Jan.2015, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U KUĆI VREBA OPASNOST: Ovi predmeti u vašem domu su prljaviji od WC šolje!

Koliko vam god to neverovatno zvučalo, toalet nije najprljavije mesto u vašoj kući. Samo je kuhinja 200 hiljada puta prljavija od daske na WC. Verovali ili ne, bolje bi vam bilo da povrće sečete na WC šolji nego daski za rezanje.

Redovno perite ruke kako biste umanjili šanse za oboljenje. Evo nekoliko mesta koja su u vašem domu prljavija nego što biste pomislili.

Sudopera

Kuhinjski sunđer

Rupice u sunđeru čine ga jako teškom za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dezinfeksciju pa njome "premeštate" bakterije s jednog mesta na drugo. Doskočite ovom problemu tako što ćete na otprilike 60 sekundi sunđer držati u mikrotalasnoj peći.

Prekidači

Ručke

Kao što smo prethodno spomenuli, ruke su jedne od najprljavijih delova ljudskog tela. Dodirivanjem ručki na vratima, koje se takođe veoma retko čiste, klice i bakterije prenose se od svih koji su ikada dirali tu ručku na vaše ruke. Takođe, izrazito su problematične i ručke od frižidera.

Tastatura

Daljinski upravljač

Bakterije i virusi veoma se lako prenose uz pomoć daljinskog upravljača. Hoteli su posebno opasni kada je reč o ovom problemu, pa prilikom svog sledećeg odsedanja u nekom hotelu daljinski pre upotrebe obmotajte plastičnom vrećicom.

(RadioSarajevo)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.