U Indiji i Tajlandu prvoaprilskim šaljivdžijama zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Indiji i Tajlandu prvoaprilskim šaljivdžijama zatvor

Pojedine države poput Indije i Tajlanda zapretile su zatvorskom kaznom šaljivdžijama koji bi lažnim vestima mogli da ugroze ljudske živote u vreme koronavirusa, prenose agencije.

Tajland je juče saopštio da bi autori prvoaprilskih šala mogli biti kažnjeni zatvorom do pet godina, a u Indiji je odeljenje za sajber bezbednost u saveznoj državi Maharaštri objavio da će zakonski goniti svakoga ko bude širio lažne vesti 1. aprila.

Takođe, Gugl, poznat po svojim prvoaprilskim šalama, odustao je od te tradicije zbog pandemije koronavirusa, koja je do danas usmrtila oko 40.000 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KAKAV 1. APRIL, ZA ŠALE O KORONI I DO 5 GODINA ZATVORA: Tajland i Indija oštrim merama protiv lažnih vesti!

Izvor: Kurir, 01.Apr.2020

Pojedine države poput Indije i Tajlanda zapretile su zatvorskom kaznom šaljivdžijama koji bi lažnim vestima mogli da ugroze ljudske živote u vreme korona virusa, prenose agencije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.