Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvor za one koji se prvog aprila budu šalili u vezi sa virusom korona

Prvoaprilske šale nisu na ceni ove godine u svetu suočenim s pandemijom, a neke države poput Indije i Tajlanda prete zatvorskom kaznom šaljivdžijama koji bi lažnim vestima mogli da ugroze ljudske živote.

Tehnološki gigant Google, poznat po svojim prvoaprilskim šalama, odustao je od tradicije zbog pandemije koja je do danas usmrtila oko 40.000 ljudi.

Tajland je u utorak objavio da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << autori prvoaprilskih šala mogli biti kažnjeni zatvorom do pet godina.

U Indiji je odeljenje za sajber bezbednost u saveznoj državi Maharaštri objavio da će zakonski goniti svakoga ko bude širio lažne vesti prvog aprila.

"Država neće dopustiti nikome da širi glasine/paniku o #koroni", objavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.  Dodaje da su vlasti dobile uputstvo "da reaguju brzo i odlučno" protiv takvih osoba.

Pod naslovom "korona nije šala" nemačko ministarstvo zdravlja pozvalo je javnost da ne izmišlja priče u vezi sa virusom korona.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zatvor za prvoaprilske šaljivdžije

Izvor: B92, 01.Apr.2020

Neke države poput Indije i Tajlanda prete zatvorskom kaznom šaljivdžijama koji bi lažnim vestima mogli da ugroze ljudske živote u vreme koronavirusa...Tehnološki gigant Gugle, poznat po svojim prvoaprilskim šalama, odustao je od tradicije zbog pandemije koja je do danas usmrtila oko 40.000 ljudi...Tajland...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.