U Francuskoj ubijen katolički sveštenik; osumnjičen migrant FOTO

Izvor: B92, 09.Avg.2021, 14:39

U Francuskoj ubijen katolički sveštenik; osumnjičen migrant FOTO

Pariz -- Katolički sveštenik Olivje Mer (60) ubijen je u mestu Mortanj-sur-Sevr u zapadnoj Francuskoj.

Osumnjičeni, migrant iz Ruande Emanuel Abaisenga, koji je prethodno bio optužen za paljenje katedrale u Nantu, predao se policiji i priznao da je počinio zločin, objavio je "Valer aktuel".

Abaisenga je 2020. priveden zbog paljenja katedrale i bio je pod sudskim nadzorom. Prema francuskim vlastima, njemu je odbijen zahtev za azilom još 2019. godine i trebalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da napusti zemlju, ali je ostao u Francuskoj.

Tada je priznao da je odluka o paljenju katedrale bila osveta zbog toga što su francuske vlasti odbile njegov zahtev za azil.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin otišao je na mesto ubistva i pružio punu podršku ožalošćenim katolicima. Istovremeno, sukobio se sa francuskom opozicionom političarkom Marine Le Pen, koja je ranije kritikovala ministra i vladu u celini, zbog toga što su dopustili da se dogodi takav zločin.

"U Francuskoj, dakle, možete biti ilegalni imigrant, spaliti katedralu u Nantu, nikada ne biti proterani a potom ubiti sveštenika. Ono što se dešava u našoj zemlji je potpuni bankrot države i ministra unutrašnjih poslova", navela je ona u tvitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.