U Beogradu samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

Izvor: Beta, 16.Dec.2014, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

BEOGRAD, 16. decembra 2014. (Beta) - U Beogradu se danas održava Treći samit šefova vlade Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Četvrti ekonomsko-trgovinski forum.

Sastanak šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope održava se u Palati Srbija, a ekonomsko-trgovinski foruma u Sava centru. Oba skupa počinju posle podne.

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang je u izjavi agenciji Beta uoči skupa izrazio nadu da će na samitu biti konkretizovan dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << o modernizaciji pruge na relaciji Beograd-Budimpešta.

Li Mančang je istakao da nakon 28 godina, jedan premijer Kine posećuje Beograd, što prema njegovim rečima, predstavlja "veliki dogadjaj" i za Srbiju i za Kinu.

MUP je pozvao gradjane da tokom održavanja samita koriste saobraćajne pravce zato što će tokom prolaska vozila sa delegacijama saobraćaj biti obustavljan u oba smera u gradskim ulicama, a na autoputu samo kolovozna traka u smeru kretanja štićene kolone vozila.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Beogradu samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2014

U Beogradu se danas održava Treći samit šefova vlade Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Četvrti ekonomsko-trgovinski forum...Sastanak šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope održava se u Palati Srbija, a ekonomsko-trgovinski foruma u Sava centru. Oba skupa počinju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"O BG će se govoriti mnogo i dobro"

Izvor: B92, 16.Dec.2014

Treći sastanak šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope omogući će da u Beograd dođe još veći broj stranih turista u narednom periodu...Prema rečima direktora Turističke organizacije Beograda Miodraga Popovića, sva pažnja svetske javnosti biće usmerena u Beograd u naredna tri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.