Tužilaštvo: Predsednik opštine dobro potrošio novac (za Bekutin koncert)

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2013, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Predsednik opštine dobro potrošio novac (za Bekutin koncert)

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku odbacilo je krivičnu prijavu Opštinskog odbora Demokratske stranke (DS) protiv predsednika opštine Milisava Mirkovića zbog nenamenskog trošenja sredstava za koncert Ane Bekute u ovom gradu, saopšteno je danas.

Osnovno javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Milisava Mirkovića zbog nenamenskog trošenja sredstava za koncert Ane Bekute u Čačku

 

Mirković je na sednici lokalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << parlamenta pročitao odluku Osnovnog tužilaštva u kojoj se ističe da ne postoji osnovana sumnja o izvršenju krvičnog dela zloupotrebe službenog polžaja. Istakao je da je "tužilaštvo ocenilo da nema ni bilo kog drugog

klrivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

 

Opštinski odbor DS-a je krajem jula podneo krivičnu prijavu protiv Mirkovića zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava za koncert Ane Bekute koji je održan u aprilu, povodom Dana opštine, uz prisustvo tadašnjeg ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića.

 

U krivičnoj prijavi je istaknuto je Mirković potpisao ugovor o organizaciji koncerta, iako lokalna samouprava po zakonu nema nikakve veze sa tom delatnošću, niti je mogla da ga organizuje. Predsednik Opštinskog odbra DS-a Nebojša Gojković izjavio je da je Mirković prekršio i Zakon o javnim nabavkama jer nije objavljen poziv da i drugi pevači podnesu prijave.

 

Iz budžeta je za taj koncert isplaćeno 1.051.000 dinara, uz favorizovanje Ane Bekute. Na današnjoj sednici Skupštine opštine predsednik Mirković je rekao da sada razmišlja da podnese krivičnu prijavu protiv Gojkovića zbog neistina koje su izrečene na njegov račun.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.