Troje radnika lakše povređeno, jedan zadržan u bolnici

Izvor: Press, 14.Nov.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje radnika lakše povređeno, jedan zadržan u bolnici

Od četiri radnika RTB Bor koji su povređeni u havariji u staroj Fabrici sumporne kiseline troje je lakše povređeno, a jednom je polomljena podlaktica i on je zadržan na lečenju u borskoj Bolnici, rekao je dežurni hirurg Goran Bogdanović.
"Tri radnika imaju lakše telesne povrede, razderotine i nagnjecenja i dvojica su već puštena kući dok je četvrtom polomljena podlaktica i on je zadržan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na lečenju", rekao je Bogdanović Tanjugu.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski izrazio je žaljenje zbog havarije i povrede radnika.

"Do povrede je došlo u toku balansiranja koje su vodili profesori Mašinskog fakulteta u Beogradu. Prilikom puštanja delovi su se razleteli i jedan od profesora je teže povređen, dok su tri radnika zadobila lakše povrede", objasnio je Spasovski dodajući da ovo postojenje u RTB-u Bor radi već 54 godina.



Prema rečima jednog od povređenih radnika, do havarije je došlo na postrojenju za uduvavanje vazduha u cijoj blizini su bili radnici.

"Prilikom puštanja u rad duvaljke za gas, ođednom je u radnom kolu nešto eksplodiralo, razbilo cilindar, a parčići su se razleteli", rekao je Tanjugu jedan od povređenih radnika Radomir Milović.

Radnici su odmah posle nesreće zbrinuti u borskoj Bolnici gde im je ukazana pomoć.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.