Trivan demantuje da je EIB odbila da finansira spalionicu u Vinči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan demantuje da je EIB odbila da finansira spalionicu u Vinči

Evropska investiciona banka (EIB) nije odbila da finansira izgradnju spalionice u Vinči, izjavio je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, demantujući navode pojedinih udruženja i medija da je EIB odustao od finansiranja ovog projekta.

Trivan je novinarima rekao da ti "šumovi" o odbijanju ove banke da finansira izgradnju spalionice stižu iz političke sfere.

"Potpuno je sve urađeno po standardima Evropske unije i spalionica će koristiti samo onaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otpad koji ne može da se ponovo preradi. To je sve pretvoreno u politički kontekst, a nije", naglasio je Trivan u Palati Srbija, posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti klimatskih promena, sa italijanskim ministrom kopna i mora Serđom Kostijem,

Zaključak današnjeg skupa je da je saradnja dve zemlje uspešna i da su njihovi interesi da se ti odnosi prodube, posebno u oblasti zaštite životne sredine, kako bi se smanjilo zagađenje koje je sveprisutno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.