Potpisan sporazum o saradnji dva nacionalna parka

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o saradnji dva nacionalna parka

Ministri zaštite životne sredine Italije i Srbije Serđo Kosta i Goran Trivan prisustvovali su danas u Beogradu potpisivanju sporazuma o saradnji Nacionalnih parkova Đerdap i Sila.

Kako je saopšteno, direktori tih Nacionalnih parkova Lazar Mitrović i Frančesko Kurćio potpisali sporazum koji je usmeren na razvoj dobrih odnosa i saradnje preko inicijativa čiji je cilj da se "unapredi i valorizuje životna sredina, ambijentalno, kulturno, istorijsko, prirodno, eneogastronomsko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i turističko nasleđe oba Parka".

Sporazum predviđa razmenu informacija, znanja i dobre prakse u upravljanju parkovima, saradnju u aktivnostima mitigacije i prilagođavanja na klimatske promene, u sferi održive mobilnosti na planu smanjenja upotrebe plastike kao i u drugim oblastima u obostranom interesu zaštite i razvoja Nacionalnih parkova.

Foto: Beta, Vlada Srbije / Nenad Karlic

Ministri Trivan i Kosta sutra će razgovarati o unapređenju sraradnje u oblasti zaštite životne sredine i potpisaće Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti klimatskih promena, ranjivosti, proceni rizika, prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove i ublažavanje negativnih efekata klimatskih promena, najavilo je Ministartvo zaštite životne sredine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.