Završeno polaganje male mature

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 07:10

Završeno polaganje male mature

Beograd -- Učenici završnih razreda osnovnih škola rešavali su danas, trećeg dana završnog ispita, test iz jednog od pet predmeta za koji su se ranije opredelili.

To je novina u odnosu na prošlu godinu.

Polaganje testa je počelo u 9 časova, a završeno je u 11.

Ovde možete pogledati rešenja zadataka sa ovog testa.

Ove godine učenici su prvi put birali koji će predmet polagali kao treći test, dok su prethodnih godina polagali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kombinovani test koji je sadržao pitanja iz pet predmeta.

Najviše učenika se opredelilo da polaže test iz biologije (38 odsto), zatim iz geografije (29 odsto), istorije (16 odsto), hemije (9 odsto) i fizike (8 odsto), a pitanja je kao i svake godine pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Testovi su štampani na srpskom i na jezicima osam nacionalnih manjina.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, drugog dana završnog ispita test iz matematike polagalo je 64.099 (99,6 odsto) od prijavljenih 64.318 učenika i sve je proteklo u redu.

Na završni ispit prvog dana polaganja, kada je rešavan test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, izašla su 64.102 učenika osmog razreda ili 99,66 odsto i 1.137 polaznika funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih od 1.581 (72 odsto) prijavljenih, što je više nego prosek prethodnih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas treći dan završnog ispita za male maturante, test iz izabranog predmeta

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 23.Jun.2023

BEOGRAD – Učenici završnih razreda osnovnih škola rešavaće danas, trećeg dana završnog ispita, test iz jednog od pet predmeta za koji su se ranije opredelili, što je novina u odnosu na prošlu godinu. Polaganje testa počinje u 9 časova, saopšteno je iz Ministarstva prosvete. Ove godine učenici...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Ovo su rezultati testa iz izbornih predmeta: Pogledajte da li je biologija stvarno bila najlakša?

Izvor: 24sedam.rs, 23.Jun.2023

Najviše učenika opredelio se da polaže test iz biologije i to 38 odsto

Nastavak na 24sedam.rs...

ZAVRŠENO POLAGANJE MALE MATURE: Ovo su rešenja današnjeg testa

Izvor: Pančevac-online.com, 23.Jun.2023

Učenici završnih razreda osnovnih škola rešavali su danas, trećeg dana završnog ispita, test iz jednog od pet predmeta za koji su se ranije opredelili. To je novina u odnosu na prošlu godinu. Polaganje testa je počelo u 9 časova, a završeno je u 11. Ovde možete pogledati rešenja zadataka...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.