Treći Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2017, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival

Treći Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) održaće se od 13. do 15. decembra u Domu kulture Gračanica pod sloganom "Ovde!" u organizaciji Evropskog kulturnog foruma.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i u partnerstvu sa Domom kulture Gračanica, za tri dana festivala, biće prikazani srpski filmovi najnovije produkcije, ali i filmovi koji su obeležili svetske filmske festivale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i punili bioskope širom sveta.

Posebna pažnja biće usmerena ka najmlađima pa će i ove godine imati svoj poseban prostor na festivalu, gde će svakoga dana imati priliku da pogledaju nekoliko najnovijih dečijih filmova u 3D tehnici sinhronizovanih na srpski jezik.

Publiku očekuju, između ostalih, srpski kandidat za Oskara, "Rekvijem za gospođu J" Bojana Vuletića sa izvrsnom Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi, "Na mlečnom putu" Emira Kusturice sa Monikom Beluči, urnebesna komedija "Stado", u režiji Nikole Koje, "Igla ispod praga" reditelja i scenariste Ivana Marinovića, "Biser Bojane" Milana Karadžića, "The Books of Knjige"…

Nakon završetka Festivala, publika će, kao i prošle godine, svojim glasovima proglasiti najbolji domaći film.

Najmlađi posetioci će moći da pogledaju ostvarenja "Mali šef", "Družina iz džungle", "Čudovišta iz moje porodice", "Tvrd orah"...

Nakon prva dva uspešna i posećena izdanja - 2015. u Kosovskoj Mitrovici i prošle godine u Zvečanu, KMMFF, čiji je glavni cilj podizanje kulturne svesti i jačanje kulturne ponude u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, biće ove godine održan u Gračanici.

KMMFF je zamišljen kao međunarodni filmski festival, ali sa akcentom na promociji srpske kinematografije i kulture.

Festival, koristeći film kao izažajno sredstvo dostupno širokom auditorijumu je tu da podseti na univerzalne vrednosti, prvenstveno na principe zajedništva, ravnopravnosti i solidarnosti, ali i da ukaže na neophodnost očuvanja kulture na Kosovu i Metohiji, kao krucijalnog segmenta jednog društva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Objavljen program Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala

Izvor: Blic, 05.Dec.2017, 10:36

Treći Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) održaće se pod sloganom "Ovde!" u organizaciji Evropskog kulturnog foruma od 13. do 15. decembra u Domu kulture Gračanica...Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i u partnerstvu sa Domom kulture Gračanica tokom tri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.