Trčali pored Kima - ko su zapravo? Brojevi umesto imena

Izvor: B92, 30.Apr.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trčali pored Kima - ko su zapravo? "Brojevi umesto imena"

Jedna od najupečatljivijih stvari sa susreta lidera Severne i Južne Koreje bili su telohranitelji Kim Džong Una koji su trčali pored njegovog automobila.

Ono što je mnoge zaintrigiralo jeste pitanje - ko su zapravo ljudi koji čuvaju lidera Severne Koreje?

Zagrebački “Indeks” piše da Kimove telohranitelje biraju po fizičkim sposobnostima i borilačkim i vojnim veštinama, da ih pronalaze u srednjim školama, kao i da su deo Vrhovne garde, koja štiti vladajuću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodicu Severne Koreje.

Kako navode, kandidati ne smeju imati nikakve ožiljke po licu i moraju imati proporcionalno građeno telo, a proverava im se porodična prošlost, kao i partijska odanost.

Ako ih izaberu, mladići dobijaju identifikacioni broj, ostali lični podaci im se brišu, te im se zabranjuje bilo kakav kontakt s porodicom.

U kampovima za obuku provode dve godine, gde marširaju 25 kilometara, treniraju tekvondo, stražare i uče taktike potrebne za vreme posebnih operacija.

Li Jang Guk bio je telohranitelj Kim Džong Ila punih deset godina, a za CNN je ispričao kako treninzi u kampovima uključuju i ideološko “ispiranje mozga”.

“Mene su učili da je Kim Džong Il bog i da je jedini razlog zbog kojeg sam rođen taj da štitim Dragog Vođu”, naveo je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trčali pored Kima - ko su zapravo? "Brojevi umesto imena"

Izvor: Press, 30.Apr.2018

Jedan od najupečatljivijih stvari sa susreta lidera Severne i Južne Koreje bili su telohranitelji Kim Džong Una koji su trčali pored njegovog automobila . Foto:Screenshot. Ono što je mnoge zaintrigiralo jeste ko su zapravo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.