Tramp uvodi nove mere za borbu protiv korone: Pozvao se na JEDAN ZAKON, svi će morati da PROIZVODE SAMO JEDNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 23:36

Tramp uvodi nove mere za borbu protiv korone: Pozvao se na JEDAN ZAKON, svi će morati da PROIZVODE SAMO JEDNO

Njegova administracija priprema i preporuku da svi Amerikanci pokrivaju lice kada izlaze iz svojih domova.

 Američki predsednik Donald Tramp pozvao se danas na Zakon o odbrambenoj proizvodnji kako bi kompanije počele da proizvode respiratore za pacijente obolele od korona virusa.

U dopisu koji je objavila Bela kuća Tramp je naložio sekretaru Zdravstvene službe da upotrebi svoja ovlašćenja kako bi obezbedio materijal za proizvodnju respiratora za šest kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Dženeral elektrik, Hil-Rom holdings, Meditronik, Resmed, Rojal Filips i Vajer medikal.

AP javlja da Trampova administracija priprema novu preporuku da veliki broj, ili skoro svi Amerikanci pokrivaju lice kada napuštaju domove.

Preporuka će se odnositi barem na one u najugroženijim područjima.

Izvor američke agencije navodi da će zvaničnici predložiti nošenje nemedicinskih maski, majica ili marama, s obzirom na to da su medicinske maske, koje su u SAD deficitarne, rezervisane za osoblje koje radi sa oboleleima.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.