Totalni haos u Sloveniji; Ako ovo stigne do nas... FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 08:46

Totalni haos u Sloveniji; Ako ovo stigne do nas... FOTO/VIDEO

Ljubljana -- Zbog jakog nevremena tokom noći u Ljubljani, Kranju i Zasavju voda je poplavila objekte i puteve.

Na relaciji Zidani Most-Ljubljana voz je iskočio iz šina i naleteo na odron, dok je druga lavina kamenja delimično zatrpala autobus, prenosi RTV Slovenija.

Kamena lavina je delimično zatrpala i oštetila autobus na gradilištu puta Zagorje na Savi-Litija, a tom prilikom dva putnika lakše su povređena.

Slovenačke železnice su saopštile da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u 21.35 časova u ponedeljak putnički voz iskočio iz šina na pruzi izmedju Save i Mošenika, koji je nešto pre Savske železničke stanice naleteo na odron.

Zbog nevremena u Zasavju, voz sa 20 putnika je iz predostrožnosti išao smanjenom brzinom, a povređenih nije bilo, a do daljnjeg će biti zatvorena pruga izmedju Zagorja i Kresnica, navodi se u saopštenju.

Iz Slovenačkih železnica upozoravaju da će biti velikih kašnjenja putničkih vozova, a obustavljen je i teretni saobraćaj.

Centar za zaštitu i spasavanje izvestio je o 39 incidenata, od kojih je najviše bilo na ljubljanskom području, gde je voda poplavila objekte, a poplavljen je i podvožnjak na Celovškoj cesti u kome se zaglavilo vozilo.

U Litju je oluja uništila deo krova na fiskulturnoj sali. U opštini Zagorje na Savi, obilne padavine poplavile su tri stambene kuće, vetar je rušio drveće i nosio neke krovove objekata, prenosi RTV Slovenija.

I u Hrvatskoj su meteorolozi najavili veliko nevreme koje bi trebalo da zahvati veći deo zemlje, a takođe je upaljen i meteoalarm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.