Totalna misterija: Bivši ruski komandant i njegova supruga pronađeni mrtvi; I to nije sve...

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 14:56

Totalna misterija: Bivši ruski komandant i njegova supruga pronađeni mrtvi; I to nije sve...

Odlikovani ruski general pukovnik Vladimir Sviridov (68) i njegova supruga Tatjana (72) pronađeni su mrtvi.

To se dogodilo nakon što je visoki oficir ruske vojske kritikovao Vladimira Putina zbog njegove, kako je rekao, "trećerazredne" vojske.

Bivši komandant ruske PVO svojevremeno je kritikovao Putina zbog toga što je rusko vazduhoplovstvo danas "trećerazredno", prenosi Slobodna Dalmacija.

Istražitelji nisu mogli da utvrde kako su Sviridov i njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << supruga Tatjana umrli.

Ali tu nije kraj bizarnosti u ovoj priči: nakon što je bračni par pronađen mrtav u svojoj kući u selu Adžijevski u Stavropoljskom kraju, tela su nestala, otkriva "San".

Tako vlasti nisu mogle da utvrde tačan uzrok njihove iznenadne smrti, prenose lokalni mediji.

Radnici gasne fabrike izvršili su merenja i nije uočeno prekoračenje dozvoljene koncentracije štetnih materija, jedino je u izveštaju pisano o njihovoj bizarnoj smrti.

General Sviridov je svojevremeno komandovao 6. armijom Ratnog vazduhoplovstva i PVO Rusije od 2005. do 2009. godine. Odlikovan je Ordenom crvene zvezde i nizom drugih odlikovanja.

On je napustio svoju ulogu komandanta u 54. godini nakon niza oštrih komentara o ruskim oružanim snagama. On se 2007. godine u intervjuu ruskom časopisu "Take Off" požalio da piloti ne prolaze adekvatnu obuku.

"Pilot mora imati oko 100 sati letenja godišnje za punu borbenu gotovost", rekao je tada.

"Međutim, to još nije slučaj. Prosečno vreme leta u vojsci trenutno je 25 do 30 sati."

U drugom nastupu se žalio:

"Prinuđeni smo da postavljamo nepotpuno obučene oficire jer nema boljih. Iz istog razloga šaljemo trećerazredne pilote u vojne akademije. To se ranije nije dešavalo!"

Državna novinska agencija RIA novosti javila je da nisu pronađeni tragovi nasilne smrti i da se okolnosti smrti još istražuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVA ČUDNA SMRT General pričao da je ruska vojska trećerazredna, pa pronađen mrtav pored supruge: Njihova tela su MISTERIOZNO NESTALA

Izvor: Blic, 16.Nov.2023

Odlikovani general pukovnik Vladimir Sviridov (68) i njegova supruga Tatjana (72) pronađeni su mrtvi nedugo nakon što je visoki oficir ruske vojske kritikovao Vladimira Putina zbog njegove, kako je kazao, "trećerazredne" vojske.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.